ALUIN & ZIJN MULTIFUNCTIONELE WERKING

ALUIN & ZIJN MULTIFUNCTIONELE WERKING

WAT IS HET?

Aluin is een natuurlijk mineraal dat je vooral vindt als afzetting op rotsen en wordt voornamelijk gewonnen uit bergachtige gebieden. Het ziet eruit als een witte tot doorzichtige kristalachtige steen. Aluin is volledig natuurlijk, bevat geen chemicaliën, geen alcohol, geen parabenen, en geen parfum. Dat betekent dat aluin veel minder irritatie van de huid zal veroorzaken. Aluin is helemaal veilig voor je gezondheid en wordt niet door de huid opgenomen waardoor het niet in je bloedbaan kan komen in tegenstelling tot de chemische ingrediënten van andere deodoranten. 

HOE WERKT HET? 

Aluin heeft een ontsmettende, antibacteriële werking en werd zelfs door de Romeinen al veelvuldig gebruikt. Aluin verstopt je poriën niet, waardoor je huid kan blijven ademen. 

Zweten is het vrijgeven van zout en water door de zweetklieren in de huid. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is zweet volledig geurloos. Het zijn de bacteriën van je huid die ervoor zorgen dat er toch nare geurtjes kunnen ontstaan tijdens het zweten. Hier speelt aluin handig op in. Aluin verlaagt de PH waarde van de huid en door zijn antibacteriële werking wordt de ontwikkelingen van deze bacteriën afgeremd en krijgen geurtjes dus geen kans.  

HOE GEBRUIK JE HET? 

Je maakt de aluinsteen vochtig en smeert hem onder je oksel zoals je met een gewone deodorantstick zou doen. Dit laat een doorzichtige laagje van aluinkristallen achter op je huid en beschermt je zo tegen geurtjes. Laat je oksels even drogen en trek zonder zorgen je kleding aan. Aluin maakt namelijk geen strepen of vlekken op je kleding.

Aluin wordt ook gebruikt als middel om kleine wondjes te stelpen na het scheren. Aluin bindt zich aan de eiwitten van de huid en bevordert de stolling van het bloed. Het laat de huid samentrekken waardoor het bloeden stopt. Multifunctioneel dus! 

FUN FACT: Aluin is het hoofdbestanddeel van bakpoeder.

Onze aluin deo stick wordt verkocht in een kurken verpakking met minimale impact op het milieu én volledige plasticvrij! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.