Alles over terrazzo & Studio Terra Magi

Alles over terrazzo & Studio Terra Magi

Terra-watte?

Terrazzo is ontwikkeld door de arbeiders uit marmergroeven. Zij vermengden het ‘afval’ van het marmer met beton. Dit mengsel gebruikten ze om vloeren en tegels te vervaardigen. Door nadien over deze vloeren of tegels te lopen, werden die als het ware gepolijst. Op deze manier worden de marmerstukken in het beton zichtbaar en dat geeft een prachtig resultaat. Het duurde dan ook niet lang voor terrazzo erg populair werd.

Terrazzo is dus een restproduct van marmer. Voor de arbeiders was dit de ideale manier om marmerafval te verwerken. Van recyclage en no-waste gesproken… Da’s nog een reden waarom wij er zo verliefd op zijn. :-)

Hoe zorg ik voor mijn terrazzo product?

De producten zijn verzegeld met een voedselveilige en waterbestendige sealer. Hierdoor krijgen ze een mooi en zacht oppervlakte dat waterafstotend, maar niet waterdicht is. De producten mogen niet in de vaatwasser of microgolfoven. Let ook op met bijtende producten. Je kan ze best schoon maken met een vochtige doek of specifieke producten voor natuursteen.

Over Studio Terra MaGi 

Studio Terra Magi maakt in België producten uit terrazzo op een authentieke, ambachtelijke manier. Elk product wordt individueel met de hand gegoten, geschuurd en gesealed. Hoe indrukwekkend is dat?! Daardoor is ieder schaaltje uniek. Kleuren of patronen kunnen licht afwijken van de foto’s. Alle materialen die Studio Terra MaGi gebruikt, zijn natuurlijk en van Europese afkomst. 

PS: alle producten van Studio Terra MaGi zijn prachtig ingepakt – bijna zonde om de verpakking te openen 😉

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.